当前位置:魔方格英语健康环保类..>As a nation we are becoming more aware of the food we and ou..
题文
As a nation we are becoming more aware of the food we and our children are eating.The recent campaign to improve school dinners by celebrity(名人) chef Jamie Oliver has helped raise awareness of our fast food lifestyles.While we may be trying to eat more healthily,it seems we still have some bad habits.
•Healthy eaters or just trendy?
Are there certain things that you do and don’t eat and why?With so many food programmes and books telling you what you should and shouldn’t eat to be healthy,it’s hard to make choices.
Some people are vegetarians for moral reasons,some don’t like the taste of meat and there are one or two people who do it because it’s trendy.Likewise,it can be trendy to follow the latest celebrity’s diet because it’s what the famous are doing.
•Eating out
People are eating out more often now,not just on special occasions as in the past.The choice of restaurants has also diversified.Italian,Chinese and Indian restaurants have been around for years but have now been joined by Mongolian,Japanese,Mexican and so on.Bars and pubs are still popular for food and often promote English cuisine made with local produce.
“We enjoy eating out a couple of times every month whether with friends or just as a couple.We like trying new things so we go to different restaurants.” said Craig,25,County Durham.
•Eating on the go
From chocolate bars to sandwiches more people are eating on the go—on the street,in cars or on buses and trains.While our parents and grandparents may frown at this behaviour,considering it to be bad manners,people eat on the go because they are rushing from one place to another.And in the home the number of people sitting down at a dining table for their evening meal is on the decrease as meal times become more informal.
“If I’m running late for work I don’t think twice about eating toast in the car or on the bus but I know my mum wouldn’t approve,” said Stacey,24.
小题1:What can we infer from the text?
A.Our parents think highly of the eating habits mentioned in the text.
B.We should get rid of the bad habits and try to be healthier.
C.Japanese restaurants have been around for years.
D.It’s good for people to eat out more frequently.
小题2:People find it difficult to decide what to eat to keep healthy because ________.
A.different programmes and books have different ideas about healthy eating
B.there are many celebrities having different diet styles
C.what the famous are doing is different from ours
D.they have some bad eating habits
小题3:The underlined word “diversified” in Paragraph 4 probably means “________”.
A.made a great change
B.made a big difference
C.had a rapid increase
D.had a wide variety
小题4:Craig often goes to different restaurants because ________.
A.he likes trying new things
B.he follows the latest celebrity diet
C.he enjoys the meal with his friends
D.he has more special occasions to celebrate
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:B
小题2:A
小题3:D
小题4:A

小题1:B
解析 推理判断题。由文中第一段最后一句“While we may be trying to eat more healthily,it seems we still have some bad habits.”可知答案为B项。
小题2: A
解析 细节理解题。由第二段第二句“With so many food programmes and books telling you what you should and shouldn’t eat to be healthy,it’s hard to make choices.”可知答案为A项。
小题3: D
解析 词义猜测题。根据划线词后面的内容“Italian,Chinese and Indian restaurants have been around for years...Bars and pubs...”可知可供选择的餐厅多种多样,所以答案为D项。
小题4: A
解析 细节理解题。从第五段“‘We like trying new things so we go to different restaurants.’”可知答案为A项。
据魔方格专家权威分析,试题“As a nation we are becoming more aware of the food we and ou..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!