当前位置:魔方格英语健康环保类..>Drinking eight cups or two litres of water a day is longstan..
题文
Drinking eight cups or two litres of water a day is longstanding advice. But is there any scientific basis for it, asks Dr Chris van Tulleken.
You know those ads that remind us that even a small drop in hydration(水合作用) levels can massively affect performance so you need to keep hydrated with whatever brand of super drink they're selling?
They seem pretty scientific don't they? Man in white coat, athlete with electrodes attached and so on. And it's not a hard sell because drinking feels right - you're hot and sweating so surely replacing that fluid must be beneficial.
Well earlier this year sports scientists in Australia did an extraordinary experiment that had never been done before.This group wanted to find out what happened to performance after dehydration. So they took a group of cyclists and exercised them until they lost 3% of their total body weight in sweat.
Then their performance was assessed after rehydration with either 1) nothing, 2) enough water to bring them back to 2% dehydration or 3) after full rehydration.
So far nothing unusual, but the difference between this and almost every other study that's ever been done on hydration was that the cyclists were blind to how much water they got. The fluid was given intravenously without them knowing the volume.
This is vital because we all, and especially athletes, have such an intimate(密切的)psychological relationship with water consumption.
Remarkably, there was no performance difference between those that were fully rehydrated and those that got nothing. This study was part of a growing movement to "drink to thirst" which hopes to persuade athletes not to over hydrate with the potentially fatal consequence of diluting your sodium level, causing hyponatraemia.
Perhaps the result shouldn't be so surprising. Humans evolved doing intense exercise in extreme heat and dryness. We are able to tolerate losses in water relatively well whereas even slight over hydration can be far more dangerous. In simple terms, being too watery is as bad for you as being too concentrated.
小题1:What’s the main idea of the passage?
A.There is no scientific basis for drinking eight cups of water a day
B.People used to drink eight cups of water a day
C.An experiment about whether people should drink eight cups of water.
D.People shouldn’t believe longstanding advice.
小题2:what does the word“dehydration ”in paragragh 4 mean?
A.doing exerciseB.losing water
C.drinking waterD.having a rest
小题3:What is NOT TRUE according to the passage?
A.Drinking too much water is bad for us
B.Sports scientists in Australia did an extraordinary experiment for the first time.
C.Those that were fully rehydrated and those that got nothing performed differently.
D.The cyclists didn’t know how much water they got.
小题4:What can we learn from the last paragragh?
A.Humans can bear losing water relatively well
B.It’s dangerous to drink water.
C.Athletes should drink more water than others.
D.This study was part of a growing movement to "drink to thirst".
小题5:what is Dr Chris van Tulleken’s attitude towards the. longstanding advice?
A.positiveB.doubtfulC.supportiveD.indifferent
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:A
小题2:B
小题3:C
小题4:A
小题5:B
没有证据表明一天之内除了饮用其他饮料外再喝八杯水会对你有益,事实是这可能对身体有害。
小题1:主旨题:从第一段的句子:Drinking eight cups or two litres of water a day is longstanding advice. But is there any scientific basis for it, asks Dr Chris van Tulleken.可知这篇文章讲的是:没有证据表明一个人每天要喝八杯水。选A。
小题2:猜词题:从第四段的句子:So they took a group of cyclists and exercised them until they lost 3% of their total body weight in sweat.可知dehydration是“脱水”的意思。选B。
小题3:细节题:从第八段的句子:there was no performance difference between those that were fully rehydrated and those that got nothing. 可知充分补水和什么都没有喝的人表现没有什么不同,选C。
小题4:细节题:从最后一段的句子:We are able to tolerate losses in water relatively well可知人类是可以忍受失去水的,选A。
小题5:细节题:从第一段的句子:But is there any scientific basis for it, asks Dr Chris van Tulleken.可知Dr Chris van Tulleken对长期以来对人们的建议是持有怀疑态度的,选B。
据魔方格专家权威分析,试题“Drinking eight cups or two litres of water a day is longstan..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!