当前位置:魔方格英语健康环保类..>The dark chocolate is one of the favourite food choices by m..
题文
The dark chocolate is one of the favourite food choices by many.The taste is simply irresistible,the smell is tempting and the feel of every bite is surely what you are craving for.
Aside from the taste,you simply cannot resist it because it has a lot of benefits when it comes to your health.Our health is our priority(首要事情) when it comes to the choice of our foods.If you worry that the chocolate is bad for your health then here is a list of the effects of dark chocolate to health especially when taken with the right amount every day.
First of all,it contains a component called flavonoid(类黄酮) which acts as an antioxidant(抗氧化剂).The_antioxidants_fight_the_common_signs_of_aging.The antioxidants are also good for the heart.Studies have shown that people who ate foods rich in antioxidants have low incidence of heart diseases.
Aside from the anti­aging and healthy heart benefits,the dark chocolate can also lower blood pressure and reduce bad cholesterol(胆固醇) to as high as 10%.Lowering of blood pressure in patients of high blood level is good because it will lower the risks of stroke and certain health crisis.Low levels of blood cholesterol are also good for the heart and take away the risk of blood vessels which may harden for too much cholesterol in them.
Lastly,do you know the feeling of being overjoyed after jogging?This feeling is like extreme happiness.Dark chocolates will give you the feeling of pleasure and happiness.If you are feeling that the world has turned against you,then a chocolate can be a mood lifter.It is an antidepressant.Usually when we feel so bad,we would crave to eat more food.If you are looking for something to eat during your bad moments try to take a bite from a dark chocolate and feel good somehow after it.
These are commonly the effects of chocolates to health.It can benefit you especially if taken in moderate amounts.Approximately,100 grams of chocolate or less a day is already enough according to studies.If you have taken too much,try to lessen on your other meals for the day.It is all about nutrition and taking the right amount of food in order to get the health benefits that it can provide to you.
小题1:According to the text,________.
A.many people like the dark chocolate for its taste
B.the dark chocolate is the best choice for most people
C.nobody could resist the tempting smell of the dark chocolate
D.only a bite of the dark chocolate will make you addicted to it
小题2:The underlined sentence in Paragraph 3 suggests that dark chocolates ________.
A.are the best choices for the aged
B.are usually used as an antioxidant
C.can keep you stay young forever
D.can make you look younger than your real age
小题3:What can we learn from Paragraph 5?
A.If you are depressed dark chocolates will make you delighted.
B.If you are feeling bad you will crave to eat dark chocolates.
C.If you eat some dark chocolates you will get overjoyed.
D.If you are hungry the best food is dark chocolates.
小题4:What is the purpose of the author writing this text?
A.To introduce the black chocolate to patients with high blood level.
B.To encourage us to eat as many chocolates as we can.
C.To introduce the black chocolate and its health effects.
D.To increase the sale of the black chocolate.
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:A
小题2:D
小题3:A
小题4:C

小题1: A
解析 细节理解题。根据第一段可知,由于黑巧克力的美味,很多人把它作为最喜爱的食品之一。
小题2: D
解析 句意理解题。该句的意思是:抗氧化剂有利于延缓衰老。所以吃黑巧克力能使人看起来比实际年龄年轻。
小题3: A
解析 段落大意题。本段说明黑巧克力也是一种抗抑郁剂,能给人带来快乐。沮丧时吃些黑巧克力会感觉好很多。
小题4: C
解析 写作目的题。作者通过该文介绍了黑巧克力的医用价值,告诉人们适当食用黑巧克力对身体的益处。
据魔方格专家权威分析,试题“The dark chocolate is one of the favourite food choices by m..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!