当前位置:魔方格英语健康环保类..>The World Health Organization and several other United Natio..
题文
The World Health Organization and several other United Nations agencies are calling for a major new effort to fight malaria, tuberculosis and AIDS. These three infectious diseases killed almost 6 million people last year. That is about 10 percent of the total number of deaths around the world last year.
The WHO and UN agencies released a new report at the World Economic Forum in New York City earlier this month. The document says that deaths around the world from malaria and tuberculosis could be cut in half by the year 2010. It also says the number of deaths from AIDS could be reduced 25 percent within that same time period.
The report is called “Calling Up the Response to Infectious Diseases.” It calls for huge new investments in methods to prevent and treat infectious diseases. Officials say money is needed for research and to purchase drugs. Money is also needed to devices to prevent diseases, such as bed nets. Bed nets prevent mosquitoes that carry malaria from biting people while they sleep.
David Heymann, director of the infectious disease program at the World Health Organization, says that providing effective drug treatments is important for improving peoples’ health and economic well – being. Reducing disease can also help improve economic growth in developing countries.
The WHO report also describes successful health programs in developing countries. In Peru, for example, the number of tuberculosis cases was cut in half by increasing the treatment to control the disease. In Vietnam, malaria was reduced 97 percent through the use of bed nets. And in Uganda, cases of the virus that causes AIDS were cut in half among pregnant women and children through the use of anti – AIDS drugs.
This new international health campaign is estimated to cost about 12,000 million dollars a year. So far, officials say the campaign has about 2,000 million dollars. The WHO says the campaign will need stronger relationships among government, private aid agencies, and drug companies to succeed.
小题1:According to the report         is the disease most difficult to fight.
A.malariaB.tuberculosisC.AIDSD.influenza
小题2:To prevent these diseases, a large amount of money is needed to          .
A.to buy food and pay for the caretakers
B.do research work, buy drugs and devices
C.take care of the families of the deaths
D.set up more hospitals and health institutions
小题3:We can infer from the text that reducing infectious diseases is          .
A.to help the countries develop better
B.to promote cooperation between countries
C.to help people get more scientific knowledge
D.to help people get a cleaner environment
小题4:Most serious infectious diseases spread mainly in         .
A.AfricaB.South America
C.AsiaD.developing countries
小题5:To fight the diseases,         is necessary.
A.better environment
B.cooperation between different people
C.to wipe out the pests
D.more drugs and money
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:C
小题2:B
小题3:A
小题4:D
小题5:B

试题分析:世界卫生组织和一些美国其他机构正在就对抗疟疾、肺结核和艾滋病作出新的努力。这三种传染性疾病主要在发展中国家蔓延,消除疾病运动的实施需要大量的资金,需要各国加强合作。
小题1:根据第二段“deaths around the world from malaria and tuberculosis could be cut in half by the year 2010. It also says the number of deaths from AIDS could be reduced 25 percent within that same time period.”可知,疟疾和肺结核的死亡率能够减少50%,而艾滋病死亡率只减少25%,由此可见,艾滋病最难治愈,故选C。
小题2:根据第三段“Officials say money is needed for research and to purchase drugs. Money is also needed to devices to prevent diseases”可知,需要大量的资金用于研究、购药和购买设备,故选B。
小题3:根据第四段“providing effective drug treatments is important for improving peoples’ health and economic well – being. Reducing disease can also help improve economic growth in developing countries.”可知,提供有效的治疗传染性疾病的药物和方法,能够提高人们的健康水平和生活状况,能够帮助提高经济增长,故选A。
小题4:根据第五段“The WHO report also describes successful health programs in developing countries.”和段落大意可知,传染性疾病在发展中国家传播的很快,故选D。
小题5:根据最后一段“the campaign will need stronger relationships among government, private aid agencies, and drug companies to succeed”可知,与疾病作斗争,需要各国政府之间、私人援助机构、医药公司的密切合作,故选B。
据魔方格专家权威分析,试题“The World Health Organization and several other United Natio..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!