当前位置:魔方格英语健康环保类..>Some kinds of mental skills naturally decrease as people get..
题文
Some kinds of mental skills naturally decrease as people get older. Yet research seems to show that some training can improve such skills. A recently published study also appears to demonstrate that the good effects of training can last for many years after that training has ended.
Researchers at Johns Hopkins University in Maryland wanted to learn how long memory and thinking skills would last in older people who trained to keep them. The people were part of the ten-year research project. They were taught methods meant to improve their memory, thinking and ability to perform everyday tasks.
More than 2,800 volunteered for the study called ACTIVE - short for Advanced (Cognitive) Training for Independent and Vital Elderly. Most studied when they were more than 70 years old.
The volunteers took one of several short training classes meant to help them keep their mental abilities. One class trained participants in skills including how to remember word lists. Another group trained in reasoning. A third group received help with speed-of-processing - speed of receiving and understanding information. A fourth group - the control group did not get any training.
Earlier results had established that the training helped the participants for up to five years. Now, lead study writer George Rebok says, the research showed most of the training remained effective a full ten years later.
Professor Rebok and his team found that the people trained in reasoning and speed-of-processing did better on tests than the control group.
"We are wondering whether those effects which endured over time would still be there ten years following the training, and in fact, that's exactly what we found."
The effect on memory, however, seemed not to last as long. Still, the old people in any of the three classes generally reported less difficulty in performing daily activities than the control group. The total training time for the older people was between 10 and 15 hours.
小题1:Which statement is true according to the text?
A.This kind of training can only have effect on people for a few years。
B.The people were trained during a period of ten years.
C.All the people who were studied were more than 70 years old.
D.The second group were trained how to remember word lists.
小题2:What can be inferred from the passage?
A.There were four groups being trained.
B.The old people trained can remember words better.
C.The second and third group improved their skills better than the first one.
D.The research showed that the effect of the training could absolutely last 10 years.
小题3:What’s the main idea of the fourth paragragh?
A.What was the meaning of the research?
B.How was the research conducted?
C.Why was the mental training effective?
D.How long did the research last?
小题4:What is the best title of the passage?
A.Mental Training Helped Elderly Stay Sharp for Years
B.How to improve our mental health
C.Four groups of old people were trained mentally.
D. The result of a ten-year research
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:B
小题2:C
小题3:B
小题4:A
文章介绍了一项调查结果:老年人进行脑力训练有助于提高脑力水平,而且效果可以持续很长时间。
小题1:细节题:从第一段的句子:A recently published study also appears to demonstrate that the good effects of training can last for many years after that training has ended.可知A是错的,从文章的第二段的句子:The people were part of the ten-year research project. 可知这些受训练的人是参加的十年的研究项目。从第三段的句子:Most studied when they were more than 70 years old.可知C是错的,从第三段的句子:One class trained participants in skills including how to remember word lists. Another group trained in reasoning.可知D是错的,所以选B。
小题2:推理题:从第三段的内容:One class trained participants in skills including how to remember word lists. Another group trained in reasoning. A third group received help with speed-of-processing - speed of receiving and understanding information. 可知第一组是训练记忆能力,第二第三组是训练推理和接受,理解信息的速度,再由最后一段的句子:The effect on memory, however, seemed not to last as long可知进行记忆力训练的老人效小题3:段落大意题:从第三段的内容:可知这段是具体介绍这项调查是怎么实施的,选B
小题4:标题确定题:通读全文和第一段的句子:Some kinds of mental skills naturally decrease as people get older. Yet research seems to show that some training can improve such skills. 可知通过训练可以提高老人的脑力,而且效果可以持续多年,所以A是最贴切的标题。
据魔方格专家权威分析,试题“Some kinds of mental skills naturally decrease as people get..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!