当前位置:魔方格英语健康环保类..>Going on holiday not only makes you feel good while you’re ..
题文
Going on holiday not only makes you feel good while you’re there, you also gain the health benefits for months, new research shows.
Jetting off to destinations such as the Maldives cuts your blood pressure, helps you sleep better and bounce back from stress, it found.The benefits last at least a fortnight longer than the vacation and can be felt for months in some cases where it is claimed.Experts say workers should always take their full holiday entitlement(权利)each year, but as many as one in three don’t.
The study compared key health markers in holidaymakers visiting Thailand, Peru or the Maldives, with people who stayed at home and continued working.The average blood pressure of those on holiday dropped by six percent while the workers saw their blood pressure rise by two percent over the same period.The sleep quality of holidaymakers improved by 17 percent while that of the non-holidaymakers deteriorated by 14 percent.
The study also found the ability of vacationers to recover from stress, known as the stress-resilience test improved by 29 percent.There was a 71 percent fall in stress resilience scores among workers.Tests showed a fall in blood glucose levels, reducing the risk of diabetes (糖尿病), trimmer waistlines and improved mood and energy levels, with the effects sustained for at least two weeks after returning home.
The Holiday Health Experiment was conducted by tour operator Kuoni and Nuffield Health, the UK’s largest healthcare charity.
小题1:According to the passage, how many people go on holiday?
A.Two thirds.B.One third.
C.17 percent.D.A quarter.
小题2:Which of the following can we infer from the passage?
A.The further you go, the better you get the benefits.
B.Most people like to stay at home during the holiday.
C.The result of the study is mostly based on the description from the people involved.
D.Holiday makers are more adaptable than non-holidaymakers.
小题3:The author intends to tell us that ________.
A.we have to go on holiday as much as possible
B.you’ll certainly get depressed if you don’t go on holiday
C.we had better go on holiday for the benefits of health
D.it is best to go to foreign countries like Maldives
小题4:The best title of the passage is ________.
A.A Holiday Health Experiment
B.Health Benefits from Holiday
C.Health Problems of Having Holiday
D.Key Health Markers in Holidaymakers
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:A
小题2:D
小题3:C
小题4:B

试题分析:新研究显示,度假不仅让你在当时感觉良好,也对人们的健康有益,而且给你的健康带来的益处可维持数月之久。
小题1:细节题:从文章第二段的句子:Experts say workers should always take their full holiday entitlement(权利)each year, but as many as one in three don’t.可知三分之二的人去度假,选A
小题2:推理题:从文章第三段的句子; The sleep quality of holidaymakers improved by 17 percent while that of the non-holidaymakers deteriorated by 14 percent.可知度假的人比不度假的人适应能力更强,选D
小题3:细节题:文章主要介绍了度假可以有助于人们的健康,可知作者想要告诉我们为了健康我们最好去度假,选C
小题4:标题确定题:从文章的内容和第一段的句子:Going on holiday not only makes you feel good while you’re there, you also gain the health benefits for months, new research shows.可知这篇文章讲的是度假给我们带来的健康的好处,选B
据魔方格专家权威分析,试题“Going on holiday not only makes you feel good while you’re ..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!