当前位置:魔方格英语健康环保类..>"Can I get a light?" This question is among the most comm..
题文
"Can I get a light?" This question is among the most common between smokers. What if this question was to come from an unusual source? In April 2014, the National Health Promotion Foundation uploaded an anti-smoking advertisement onto YouTube. The anti-smoking ad has quickly been known as the "most powerful anti-smoking ad."
The anti-smoking video, called the "Smoking Kid," features children walking up to adult smokers asking for a light. The children in the ad are actors but the adults smoking are unsuspecting participants in the project.
The video begins with the statement "adults know that smoking is harmful, but don’t remind themselves of this fact " Once a "smoking kid" approaches the adults, every adult asked is shocked that a child with a cigarette in hand is asking for a light. The first adult starts by saying, "I’m not giving it to you," and the video goes on to state "every adult filmed said no and reminded the children that smoking is bad."
Before going away, the kid hands each adult a booklet after being turned down for a light. The booklet says, "You worry about me, but why not about yourself?" Each adult looks around for the child as their faces are filled with confusion and discomfort.
The video shows that a few of the smokers quickly threw away their cigarettes or put their cigarettes away, showing that this experiment was affective at that moment.
The most influential element in the ad isn't the use of children or the responses from the smoking adults. It comes down to something much simpler than that. Why is it that we worry about other people, forgetting to worry about ourselves?
小题1: According to the text, the anti-smoking ad is ______.
A.unusualB.shockingC.influential D.encouraging
小题2:The underlined word "unsuspecting" (in Para. 2) probably means ______
A.uninformed B.unwillingC.unfortunate D.unacceptable
小题3: What are the adults,reactions to the children asking for a light?
A.They pay no attention to children's request.
B.They reject kids,request and educate them.
C.They look around for children's parents.
D.They quickly throw children's cigarettes away.
小题4:The best title of the text might be ______.
A.Give up smoking, for your own sake B.Keep away from smoking, adults
C.Tell your children not to smokeD.Reject a child asking for a light
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:C
小题2:A
小题3:B
小题4:A
本文主要介绍了一个劝人戒烟的广告,使用儿童演员向成年人借火来告诉我们: Why is it that we worry about other people, forgetting to worry about ourselves?为什么抽烟的人担心别人,却不担心自己?也就是说要为了自己的健康而戒烟。
小题1:C
【试题解析】推理题。根据文章倒数第二段The video shows that a few of the smokers quickly threw away their cigarettes or put their cigarettes away, showing that this experiment was affective at that moment可知很多人都把香烟扔掉了,说明这个广告在那个时候是有效的。故C正确。
小题2:A
【试题解析】推理题。根据本句The children in the ad are actors but the adults smoking are unsuspecting participants in the project.通过上下文的对比可知unsuspecting participants与前面的actor是相反的意思:广告里的孩子是演员,但是抽烟的成年人是不知情的参与者。可知这些成年人事先是不知道拍摄这个广告的。故A正确。
小题3:B
【试题解析】细节题。根据第三段最后2行The first adult starts by saying, "I’m not giving it to you," and the video goes on to state "every adult filmed said no and reminded the children that smoking is bad."可知所有的成年人都拒绝了孩子借火的要求,并告诉孩子抽烟有害。故B项说法是正确的。
小题4:A
【试题解析】主旨大意题。本文主要介绍了一个劝人戒烟的广告,使用儿童演员向成年人借火来告诉我们: Why is it that we worry about other people, forgetting to worry about ourselves?为什么抽烟的人担心别人,却不担心自己?也就是说要为了自己的健康而戒烟。故A正确。
【长难句解析】
1.What if this question was to come from an unusual source?
【翻译】如果这个问题来自一个不同寻常的来源的时候,又会是什么情况呢?
【分析】本句实际上是一个省略句,在what后面省略了would happen.形成What would happen if this question was to come from an unusual source?最后缩略成what if…?要是…又如何?的结构。
2. Why is it that we worry about other people, forgetting to worry about ourselves?
【翻译】为什么我们担心别人,而忘记担心我们自己?
【分析】本句是一个强调句型的特殊疑问句。结合近几年有关高考题的特点,将其变化形式归纳如下:强调句型的一般疑问句形式。一. 句式特征:Is/ Was it +被强调部分+ that…; 二、 结合特殊疑问词构成特殊疑问句形式。句式特征:特殊疑问词+is/was it that…? 三、 强调句型的反意疑问句形式。句式特征为:It is/was+被强调部分+that…,isn’t / wasn’t it? 四、强调句型的感叹句形式。句式特征为:what/ how … it is (that) +主语+谓语!
据魔方格专家权威分析,试题“"Can I get a light?" This question is among the most comm..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!