当前位置:魔方格英语日常生活类..>阅读理解。 Parents should stop blaming themselves because th..
题文
阅读理解。
     Parents should stop blaming themselves because there's not a lot they can do about it. I mean the teenager
problem. Whatever you do or however you choose to deal with it, at certain times a wonderful, reasonable and
helpful child will turn into a terrible animal.
     I've seen friends deal with it in all kinds of different ways. One strict mother insisted that her son, right
from a child, should stand up whenever anyone entered the room, open doors and shake hands like a gentleman.
I saw him last week when I called round. Sprawling himself (懒散地躺) on the sofa in full length, he made no
attempt to turn off the loud TV he was watching as I walked in, and his greeting was no more than a quick
glance at me. His mother was ashamed. "I don't know what to do with him these days," she said.
     "He's forgotten all the manners we taught him." He hasn't forgotten them. He's just decided that he's not
going to use them. She confessed (坦白) that she would like to come up behind him and throw him down from
the sofa onto the floor.
     Another good friend of mine let her two daughters climb all over the furniture, reach across the table, stare
at me and say, "I don't like your dress; it's ugly." One of the daughters has recently been driven out of school.
The other has left home.
     "Where did we go wrong?" their parents are now very sad. Probably no one is to blame on this issue.
1. This text is most probably written by _____.
A. a specialist in teenager studies
B. a headmaster of a middle school
C. a parent with teenage children
D. a doctor for mental health problems
2. The underlined word "it" in the second paragraph refers to _____.
A. the change from good to bad that's seen in a child
B. the way that parents often blame themselves
C. the opinion that a child has of his parents
D. the advice that parents want their children to follow
3. From the second example we can infer that the parents of the two daughters _____.
A. pay no attention to them
B. are too busy to look after them
C. have come to hate them
D. feel helpless to do much about them
4. What is the writer's opinion about the sudden change in teenage children?
A. Parents have no choice but to try to accept it.
B. Parents should pay still more attention to the change.
C. Parents should work more closely with school teachers.
D. Parents are at fault for the change in their children.
题型:阅读理解难度:偏难来源:安徽省高考真题
答案
1-4: AADA
据魔方格专家权威分析,试题“阅读理解。 Parents should stop blaming themselves because th..”主要考查你对  日常生活类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
日常生活类阅读
考点名称:日常生活类阅读
  • 日常生活类阅读的概念:

    日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。

  • 日常生活类阅读题答题技巧:

    【题型说明】
    该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。   
    【备考提醒】
    为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:   
    1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。   
    2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。   
    3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。   
    4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!