当前位置:魔方格英语健康环保类..>Comera is the only place in the world which has a whistle(口..
题文
Comera is the only place in the world which has a whistle(口哨)language. We do not know how and why it began because we do not know the complete history of the island. But we can certainly imagine the reasons for the beginning of the whistle language. There are many deep valleys on the island. A person on one side of valley cannot easily shout to a person on the other side. But he can whistle and be heard from four miles away, and the record is seven miles. The people who live on the island usually have good teeth, and this helps them to whistle well. They must also have good ears so that they can hear other whistlers.
We can understand why the whistle language continues. It is very useful on the island, and quite easy to learn. When somebody is hurt or ill, the whistle language takes the place of the telephone. If the sick person is a long way from the town, boys and men pass the news from one to another. A boy guarding cattle on a hillside whistles to a man fishing from his boat. The last one is able to describe the trouble fully and exactly to the doctor in town. People help each other in the same way when a car breaks or a cow is lost.
The whistle language is hundreds of years old, and probably it will continue to live for hundreds of years more. Radio and TV often kill the special ways of speaking in the different parts of a country. But on Comera island you are nobody if you cannot whistle. Perhaps soon after TV arrives on the island, the people there will be whistling the news and other facts and opinions.
小题1:If a person on Comera island is ill,    .
A.others will phone the doctor in town
B.the whistle language will pass the news to the doctor
C.his family will take him to the doctor
D.people will take him to the hospital
小题2: From the passage we know radio and TV   at that time.
A.killed the special ways of speaking
B.whistled all the news and opinions
C.helped Comera people to communicate
D.did not appear on Comera island yet
小题3: Comera island is special in that   .
A.it attracts visitors every year
B.no visitors have ever been there
C.people there have special ears to hear whistles
D.people there use the whistle language to communicate with each other
小题4: Which of the following is NOT true according to the passage?
A.It is not easy for a person to live on Comera island if he cannot whistle.
B.The whistle language can only be found on Comera island.
C.The whistle language has been used for hundreds of years on the island, but will not be used any longer.
D.The record shows that one best whistler can be heard by others seven miles away.
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:B
小题2:D
小题3:D
小题4:C

【文章大意】本文介绍了Comera地区一种人们进行交流的独特方式——口哨语言。
小题1:选B。细节理解题。从文章的第二段可知, 在此岛上, 口哨语是用于传递信息的。故口哨语可将病人的信息传递给远处的医生。
小题2:选D。推理判断题。从文章的最后一句可知此岛上并无电视、收音机等先进的东西。
小题3:选D。推理判断题。纵观全文, 可知此岛的特殊之处在于它特有的口哨语。
小题4:选C。推理判断题。本文主要讲述了口哨语的独特性和重要性; 并预言在电视出现后, 人们将仍用口哨传递电视上的新闻。故用排除法可将答案选出。
据魔方格专家权威分析,试题“Comera is the only place in the world which has a whistle(口..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!