当前位置:魔方格英语健康环保类..>Although considered an excellent exercise, jumping rope has ..
题文
Although considered an excellent exercise, jumping rope has never received widespread acceptance because of two reasons. First, most people recognize jumping rope as an excellent form of cardiovascular(心血管的)exercise, but they also believe that it is simply too difficult. In other words, they don’t think they’ll be able to continue jumping for the near 20 minutes in order to achieve a beneficial physical effect. Second, many regard it as somewhat boring and overly repetitive(重复乏味的)—not as something fun or enjoyable.
As a matter of fact, jumping rope can be great fun as long as you find a proper way to practise it. Instead of doing the usual two-foot bounce(跳)over and over again, players good at rope-jumping often change their pattern every 10 or 20 jumps: a single bounce, a double-bounce, a skip, a knee-up, side swings, as well as a variety of other easy-to-learn free-style rope-jumping.
Nowadays researchers are discovering that jumping rope also prepares the brain for learning. It is an exercise allowing both brain hemispheres(半球)to perform equally to each other.
In short, jumping rope can be a life-long activity requiring little equipment, time and space, yet leading to a much healthier life.
小题1: One reason that can explain why rope-jumping has not spread widely is that
   .
A.it benefits the cardiovascular system
B.it is too difficult for people to learn to jump
C.it is believed to be boring and repetitive
D.it requires little equipment, time and space
小题2: The first sentence in Paragraph 2 means that   in rope-jumping.
A.there is only one proper way to follow
B.the usual way should not be used again
C.the easiest way is always the best one
D.there are different kinds of ways to follow
小题3:According to the researchers, jumping rope   .
A.only prepares the brain for learning
B.is suitable for students only
C.helps both brain hemispheres work together
D.can be dangerous for old people
小题4:What does the writer think of rope-jumping?
A.He is strongly against it.
B.He is for it.
C.The passage doesn’t mention it.
D.He knows little about it.
题型:阅读理解难度:中档来源:不详
答案

小题1:
小题2:
小题3:
小题4:
人们都知道跳绳是有好处的, 但由于某些原因不能坚持, 作者建议人们可以换着花样去跳, 这样可避免单调, 也能很好地锻炼身体。跳绳是不需要很多时间、空间的, 但却能令我们健康地运动。
小题1:选C。细节理解题。根据第一段最后一句可知很多人认为跳绳简单重复, 不如别的有趣。
小题2:选D。推理判断题。第二段的首句的句意为: 事实上, 只要你找到正确的练习的方式, 跳绳可以非常有趣。根据句意可推知下面会向读者介绍正确的跳绳方式。
小题3:选C。细节理解题。根据第三段第二句It is an exercise allowing both brain hemispheres to perform equally to each other. 可知跳绳有助于平衡大脑两个半球共同运动, 故选C项。
小题4:选B。观点态度题。通过作者介绍跳绳的好处来看, 作者是支持跳绳运动的, 故选B项。
据魔方格专家权威分析,试题“Although considered an excellent exercise, jumping rope has ..”主要考查你对  健康环保类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
健康环保类阅读
考点名称:健康环保类阅读
  • 健康环保累阅读概念:

    健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。体裁有记叙文、 说明文、议论文和各种应用文。

  • 健康环保类文章阅读技巧:

           健康环保类文章常是介绍科学知识、生活常识和环境保护方面的短文。阅读此类短文要以现象或事物为中心进行思考,理解现象产生的原因、条件和客观规律等。同时要抓住事物的特征、用途和相互关系等。科普环保类文章一般为说明文,从结构上看大致可分为三个部分:
           第一部分一般是文章的首段,主要用来提出文章的主题,即文章想要阐述、说明的主要内容;
           第二部分是文章的主体,可由若干个段落组成,对文章的主题进行展开说明;
           第三部分是结尾段,对文章的主题进行归纳总结。这类文章多用一般现在时,而且一般多使用客观性词语表述。有时为了强调客观性,也常使用被动语态。
           从近几年的考试题来看,科普环保类的文章越来越与人们的实际生活相接近。由于此类文章缺乏故事情节,很多同学对此类文章感到费解。但一般的科普类文章都是就事论事,需要逻辑推理和想象的时候较少,因此此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题。
    【阅读策略】
    1、概要(Summarizing):
          阅完材料后,将所阅材料浓缩,摘要,做出所阅材料的书面或口头梗概。
    2、组织(Organization):
          阅读后根据阅读内容,识别观点、人物、事件之间的关系以及文章的结构关系。如:时间关系、比较或对比关系、相关关系及因果关系等。

以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!