当前位置:魔方格英语故事类阅读>阅读理解 Hundreds of years ago, a Roman army came north from..
题文
阅读理解
     Hundreds of years ago, a Roman army came north from England to make war on Scotland. The Scots, a brave people,
loved their country very much. They fought hard to drive the enemy out of Scotland, but there were too many of the
Romans .It looked as if the Romans would win.
     One night, the leader of Scots marched his soldiers to the top of a hill. "We will rest here tonight, my men," he said,
"Tomorrow we will fight one more battle. We must win or we will die."
     They were all very tired, so they ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on duty, but they
too, were very tired, and one by one, also fell asleep.
     The Romans were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hillside, taking
care not to make a sound. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes
more, the war would be over. Suddenly, one of them put his foot on a thistle (蓟). He cried out and his sudden cry woke
the Scots. In a moment, they were on their feet and ready for battle. The fighting was hard but it did not last long. The
Scots wiped out the Romans and saved their country.
     The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people like it. But the people of Scotland liked
it so much that they made it their national flower.
1. Hundreds of years ago there was a war between _____.
A.Roman army and North England
B.Roman army and the Scots
C.England and Scots
D.A brave people and the Scots
2. At first it looked as if the Romans would win because _____.
A.the Scots were not brave
B.the Roman army was so strong
C.the Romans had the support from the Scottish
3. "We must win or we will die. "What the leader of the Scots said means _____.
A.they were sure to win
B.they couldn't escape from death
C.they would win and then they would die
D.they must try hard to win ,otherwise they woule be killed .
4. The Romans climbed up the hill quietly because _____.
A.they didn't want to wake the Scots
B.they wanted to reach the top
C.they wanted to catch the four guards first
D.they were afraid of the sharp needles of the thistle
5. The people of Scotland made thistle their national flower because _____.
A.it is a beautiful plant
B.it is fresh and lovely
C.it had so many sharp needles all over it
D.it was the thistle that helped the Scots to win the battle
题型:阅读理解难度:中档来源:同步题
答案
1-5   BBDAD
据魔方格专家权威分析,试题“阅读理解 Hundreds of years ago, a Roman army came north from..”主要考查你对  故事类阅读  等考点的理解。关于这些考点的“档案”如下:
现在没空?点击收藏,以后再看。
因为篇幅有限,只列出部分考点,详细请访问魔方格学习社区
故事类阅读
考点名称:故事类阅读
  • 故事类阅读:
    文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
    命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
    阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。

  • 故事类阅读注意:
    初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
    阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

    特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
    而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

    凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

    在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.
以上内容为魔方格学习社区(www.mofangge.com)原创内容,未经允许不得转载!